Per al públic general

Visites guiades per a grups i individuals

VALLS, TERRA DE CALÇOTS

VISITEU VALLS I GAUDIU DE L’AUTÈNTICA CALÇOTADA

festa calçotada

 
Visites guiades dissabtes de febrer i març a 11.30 h.

Apropeu-vos a la ciutat de Valls durant la temporada del calçot i realitzeu una visita guiada pels carrers, les places i els espais patrimonials més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp, fent especial èmfasi en la història del calçot, el seu cultiu, la gastronomia i les seves curiositats.

INFORMACIÓ I RESERVES: 977 61 25 30 – turisme@valls.cat


EXPERIMENT ANY 2100. 

CAIXAFORUM TARRAGONA

Visites comentades dissabtes a 19 h i diumenges a 12 h.
Del 8 de febrer al 31 de juliol de 2018.

Què ens espera a la Terra del futur? Quants serem? Com viurem? De què viurem? Com podrem fer front als grans reptes que se’ns presenten?

En aquesta exposició, i sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciència-ficció, et llançaràs a l’aventura d’explorar com pot ser el nostre futur.


VALLS. ABRIL MÉS CULTURAL!

COMERÇOS CENTENARIS DE VALLS

7 d’abril a 11.30 h.

Descobrir la història del establiments més antics de la ciutat. L’experiència combina la visita a diferents comerços amb l’explicació de la història, la trajectòria i les anècdotes de cada establiment dins del context del històric de la ciutat.

INFORMACIÓ I RESERVES: 977 61 25 30 – turisme@valls.cat

 

EL CAMPANAR MÉS ALT DE CATALUNYA

 
14 d’abril a 11.30 h.

El campanar de Valls, amb 74 metres, és el més alt de les esglésies parroquials de Catalunya. És obra de l’arquitecte Francesc Vilar Carmona i va ser construït entre l’any 1895 i 1897. Pujar-hi és tota una experiència que no oblidareu. La visita sobre la ciutat de Valls, del perfil de pobles de 5 comarques diferents i fins al mar és espectacular. Us hi esperem!

INFORMACIÓ I RESERVES: 977 61 25 30 – turisme@valls.cat

 

HISTÒRIES I LLEGENDES

 
21 d’abril a 11.30 h.

La ruta històries i llegendes de Valls ens apropa a la dimensió més social i humana de la ciutat i dels seus habitants. És un recorregut per diferents episodis històrics de Valls enllaçant el patrimoni monumental amb les llegendes populars més curioses de cada etapa històrica de la societat vallenca.

INFORMACIÓ I RESERVES: 977 61 25 30 – turisme@valls.cat

 

ESPAIS AMAGATS SOTA TERRA

 
28 d’abril a 11.30 h.

La Sala Gòtica de Ca Segarra i el Refugi Antiaeri de la Plaça del Blat han estat recuperats com espai museístic per donar a conèixer una part molt important de la història de Valls compresa entre 1931 i 1979, des de la proclamació de la Segona República fins a la Transició, passant per la guerra civil (1936-1939).

INFORMACIÓ I RESERVES: 977 61 25 30 – turisme@valls.cat

TÀRRACO ROMANA

Visita guiada TARRACO

Com era la ciutat que va veure l’emperador Adrià durant la seva estada a Tàrraco?

La visita comença per la maqueta de Tàrraco del segle II dC per entendre com era la ciutat antiga. El recorregut continua pels principals monuments d’època romana que es conserven a la ciutat de Tarragona i que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2000: la muralla, el fòrum provincial, el circ i l’amfiteatre.

El recorregut es completa amb una visita al Museu Arqueològic de Tarragona per conèixer algunes de les peces més importants: el mosaic de la Medusa, el mosaic dels peixos i la nina d’ivori. De totes maneres, si teniu prou temps, us recomanem fer la visita completa al museu.


TERRITORI DE TÀRRACO

Visita guiada TERRITORI_TARRACO

 Visita per diferents llocs del territori que envoltava la ciutat romana de Tàrraco i que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2000.

Podem adaptar la visita als vostres interessos i veure diferents monuments de l’època:

– Visitant la Torre de Escipions coneixerem el món funerari associat a les vies de comunicació.

– A la vil·la romana dels Munts (Altafulla) podrem observar les característiques d’una residència de luxe on es creu que s’hi va allotjar l’emperador Adrià.

– La vil·la romana de Centcelles (Constantí) té encara moltes incògnites per resoldre sobretot per a la funció que devia tenir el mosaic de cúpula amb temàtica cristiana més antic del món romà.

– A la pedrera del Mèdol encara podem observar la majestuosa agulla que és testimoni de la gran quantitat de pedra que els romans van extreure per a la construcció de Tàrraco.

– Finalment, a l’aqüeducte de les Farreres, podrem entendre com ho van fer els romans per portar l’aigua des del riu fins a la ciutat de Tàrraco a través de més de 11 km.


MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA

Visita guiada

ACTIVITATS AL MNAT3

Coneixeu la història de la temible Medusa, qui viu al Mar Mediterrani, o per què van trobar una nina d’ivori en una tomba ?

La visita guiada al Museu Arqueològic de Tarragona ens permet descobrir aquestes i altres qüestions a través de les peces que es conserven de la ciutat romana de Tàrraco com els mosaics, els objectes de la vida quotidiana, les joguines per a infants, les escultures del teatre, un tros de muralla, nombroses inscripcions, la decoració del temple i del fòrum provincial, les àmfores i àncores procedents del port…

La visita inclou un audiovisual sobre la ciutat de Tàrraco.


TARRAGONA MEDIEVAL I CATEDRAL DE TARRAGONA

Visita guiada CATEDRAL

Us proposem un viatge a l’Edat Mitjana per veure com va començar la recuperació de la ciutat a través d’edificis majestuosos com la catedral romànica i gòtica després d’uns quants segles d’abandó.

L’itinerari per la catedral de Tarragona ens permet conèixer les seves característiques, la història i el patrimoni artístic de l’edifici que inclou l’arquitectura, l’escultura i la pintura de l’Edat Mitjana.

Es pot visitar el Museu Diocesà i les diferents parts de la catedral com l’església, el claustre i la sala capitular. En el seu interior encara es conserven importants mostres de l’art medieval com el retaule gòtic de Santa Tecla o el claustre romànic.

Hi ha la possibilitat de pujar al campanar de la catedral. En el cas que hi estigueu interessats, consulteu el preu i les característiques en el moment de fer la reserva.


VISITA GUIADA AL PORT DE TARRAGONA

Visita guiada i viatge amb golondrina PORT

La manera de pescar sardines a la llum, els grans vaixells que transporten el petroli o el gas, el treball dels presos en la construcció del port …

Visita guiada al Museu del Port de Tarragona per conèixer la història del port des de l’arribada dels romans fins als nostres dies. La vida als molls, les activitats esportives, les embarcacions, els sistemes de pesca i les mercaderies transportades també hi són representades. Fora del museu veurem les barques de pesca atracades als molls i la llotja on es fa la subhasta del peix.

Després de la visita, un viatge en vaixell ens permet descobrir quina és l’activitat comercial del port de Tarragona, les característiques dels vaixells, el tipus de càrrega que transporten i dels diferents serveis que s’ofereixen.


RUTA DELS PRIMERS CRISTIANS DE TARRAGONA

Visita guiada PRIMERS CRISTIANS_AMFITEATRE

Tarragona és una de les ciutats hipàniques més riques en cultura paleocristiana. La tradició vincula l’arribada del cristianisme a l’acció missionera de l’apòstol Pau, però la primera notícia història sobre cristianisme a la ciutat és de l’any 259, quan el bisbe de Tàrraco, Fructuós, i els seus diaques Auguri i Eulogi, són cremats vius a l’amfiteatre, sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè. En època tardoromana, l’Església de Tarragona esdevingué seu metropolitana de la província Tarraconense. El patrimoni documental, artístic i arqueològic paleocristià de la ciutat és el més notable de la península Ibèrica.

La visita pot incloure: capella de Sant Pau, Museu Bíblic Tarraconense, catedral de Tarragona, amfiteatre de Tarragona, fòrum de la colònia, Museu i Necròpolis Paleocristians, basílica de Parc Central, edifici tardoromà de Centcelles.

Més informació 


MONESTIR DE POBLET

Visita guiada POBLET

La visita del Monestir de Poblet ens permet conèixer la importància que va tenir l’arribada al segle XII, d’una comunitat de monjos que seguien la Regla de sant Benet “ora et labora” i el paper en la repoblació d’aquesta part de la Catalunya nova.

El monestir, pertanyent a l’ordre del Cister, ens ofereix un conjunt monumental declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que inclou arquitectura romànica, gòtica, renaixentista i barroca, dins del context natural dels boscos de Poblet i les muntanyes de Prades.

Finalment, la relació que hi va haver entre el monestir i la corona d’Aragó, ens permet entendre l’existència dels panteons reials.


VISITA VALLS

COR CIUTAT CAMPANAR 800 ANYS KM0 MON CASTELLER ESPAIS AMAGATS OLLER MARTINELL

RUTES GUIADES
El cor de la ciutat
El campanar més alt de Catalunya
800 anys de places i mercats
Valls, Km 0 del món casteller
Espais amagats sota terra
Cèsar Martinell: l’arquitecte del vi
Narcís Oller: de Valls a Vilaniu

Més informació: 7 rutes guiades_OMIT VALLS