VISITA REUS

INSTITUT PERE MATA

L’any 1898 comença la construcció de l’Institut psiquiàtric Pere Mata, un dels grans projectes de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, fet que marcaria l’inici de la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus. A partir d’aquell moment, Domènech realitza aquí altres edificis i l’esperit del Modernisme s’estén amb força per tota la ciutat.

L’Institut Pere Mata, construït seguint l’esquema de conjunt de pavellons, va ser el precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i en l’actualitat està considerat una de les joies del Modernisme.

El pavelló “dels distingits” és, per la seva riquesa ornamental, el de més valor artístic de tot el conjunt hospitalari, ja que conserva l’espectacular repertori decoratiu del Modernisme. És l’únic pavelló que es pot visitar i en ell s’hi realitzen diferents actes culturals.

GAUDÍ CENTRE

El Gaudí Centre Reus està situat en ple centre històric de la ciutat, el Gaudí Centre és un nou espai d’interpretació que permet al públic de totes les edats descobrir la formació del seu geni creatiu i entendre de forma didàctica els secrets de la seva arquitectura. A través de múltiples recursos (audiovisuals, maquetes interactives, escenografies, objectes personals…) els visitants s’endinsen en el món de Gaudí d’una forma participativa, obrint els sentits i la ment a noves experiències.

PRIORAL DE SANT PERE I CAMPANAR

RECORREGUT

PROPOSTA DE VISITA

Institut Pere Mata
Reus modernista
Gaudí centre

3 hores

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search