MONESTIR DE POBLET – MONESTIR DE SANTES CREUS

MONESTIR DE POBLET

La visita del Monestir de Poblet ens permet conèixer la importància que va tenir l’arribada al segle XII, d’una comunitat de monjos que seguien la Regla de sant Benet “ora et labora” i el paper en la repoblació d’aquesta part de la Catalunya nova.

El monestir, pertanyent a l’ordre del Cister, ens ofereix un conjunt monumental declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que inclou arquitectura romànica, gòtica, renaixentista i barroca, dins del context natural dels boscos de Poblet i les muntanyes de Prades.

Finalment, la relació que hi va haver entre el monestir i la corona d’Aragó, ens permet entendre l’existència dels panteons reials.

MONESTIR DE SANTES CREUS

Per què el Reial Monestir de Santes Creus presenta aquest claustre tan majestuós, enlloc de l’austeritat dels monjos?

D’entre els tres monestirs cistercencs de la Ruta del Cister, el de Santes Creus és el que reprodueix més fidelment el pla que Sant Benet va definir a l’hora construir un edifici que havia d’acollir un ordre monàstic centrat en l’austeritat, les tasques agrícoles i l’estudi. Fundat al segle XII i protegit pels reis i la noblesa, va esdevenir un centre d’estudis espirituals que es va utilitzar per consolidar la conquesta als musulmans.

1 hora

1200px-world_heritage_logo_global.svg_
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search