logo

[divider /]

RUTES GUIADES PER VALLS

Consulteu la nostra programació de rutes guiades per Valls

[spacer]

[spacer]

EL COR DE LA CIUTAT

Descobriu el patrimoni històric i monumental de la ciutat de Valls a través d’un petit recorregut pel seu centre històric. Podreu conèixer el nucli original de la ciutat a partir del qual l’antiga vila s’anirà expandint en el decurs del temps. Compartiu l’orgull de tots els ciutadans de la capital de l’Alt Camp: els vallencs il·lustres, la seva herència arquitectònica i el seu patrimoni artístic. Us convidem a compartir junts aquest llegat.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

 

[spacer] [spacer]

[spacer]

EL CAMPANAR MÉS ALT DE CATALUNYA

El campanar de Valls, amb 74 metres, és el més alt de les esglésies parroquials de Catalunya. És obra de l’arquitecte Francesc Vilar Carmona i va ser construït entre l’any 1895 i 1897. Pujar-hi és tota una experiència que no oblidareu. La visita sobre la ciutat de Valls, del perfil de pobles de 5 comarques diferents i fins al mar és espectacular. Us hi esperem!

[spacer] [spacer] [spacer]

 

[spacer] [spacer] [spacer]

[spacer]

ESPAIS AMAGATS SOTA TERRA

La Sala Gòtica de Ca Segarra i el Refugi Antiaeri de la Plaça del Blat han estat recuperats com espai museístic per donar a conèixer una part molt important de la història de Valls compresa entre 1931 i 1979, des de la proclamació de la Segona República fins a la Transició, passant per la guerra civil (1936-1939).

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

 

[spacer] [spacer]

 

[spacer]

VALLS, QUILÒMETRE 0 DEL MÓN CASTELLER

Valls és considerada per tot el món casteller la ciutat bressol dels castells. Descobriu els orígens i la història dels castells a través dels espais més emblemàtics del fet casteller a Valls. Coneixereu els valors castellers convertits en art, visitant el Monument als Xiquets de Valls, espectacular obra de l’escultor vallenc Josep Busquets i Òdena. Passareu per la Plaça del Blat, on tot va començar: el quilòmetre zero del món casteller. I visitareu el local d’una de les colles castelleres de Valls on els valors “força, equilibri, valor i seny” es fan realitat.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

[spacer]

800 ANYS DE PLACES I MERCATS

Tradicionalment, la ciutat de Valls ha gaudit d’una societat comercial i industrial especialment dinàmica. Les places i carrers de la ciutat narren aquesta història d’èxit col·lectiu. Són els espais de trobada i negoci de ciutadans, pagesos i comerciants, testimonis de més de 800 anys
d’activitat econòmica i comercial. Feu un viatge a través del temps tot recorrent el Barri Antic de Valls.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

 

[spacer]

HISTÒRIES I LLEGENDES DE VALLS

La ruta històries i llegendes de Valls ens apropa a la dimensió més social i humana de la ciutat i dels seus habitants. És un recorregut per diferents episodis històrics de Valls enllaçant el patrimoni monumental amb les llegendes populars més curioses de cada etapa històrica de la societat vallenca.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

 

[spacer] [spacer] [spacer]

[spacer]

COMERÇOS CENTENARIS DE VALLS

Des dels seus inicis, Valls ha estat un enclavament privilegiat per al trànsit i intercanvi de mercaderies. Actualment encara es conserven negocis fundats entre mitjans del segle XIX fins a la primera meitat del segle XX. La visita a alguns d’aquests establiments ens aproparà a la història, les anècdotes, el patrimoni humà i arquitectònic, tot descobrint la ciutat moderna a través de les seves botigues, herència d’una tradició comercial de més de 800 anys.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

[spacer]

NARCÍS OLLER: DE VALLS A VILANIU 

El ciutadà il·lustre de Valls Narcís Oller ha passat a la història com el “pare de la novel·la catalana moderna”. La ruta recorre els carres i places de Valls per descobrir la relació de l’escriptor amb la ciutat, que tan bé va retratar a les seves novel·les sota el nom de Vilaniu.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer][spacer]

[spacer]

CÈSAR MARTINELL: L’ARQUITECTE DEL VI

Cèsar Martinell és una figura clau per entendre l’arquitectura catalana de principis del segle XX. Aquest ciutadà il·lustre de Valls, deixeble de Gaudí, va jugar un important paper en el moviment cooperativista sorgit al tombant de segle XX i fou l’artífex dels nous cellers que van passar a la història com les “catedrals del vi”. La ruta ens vol fer descobrir l’obra a cavall del modernisme i el noucentisme que aquest arquitecte va deixar a la ciutat de Valls.

Recomanem completar aqueta ruta visitant una de les seves construccions agràries més emblemàtiques, el celler cooperatiu de Nulles.

[spacer]

 

[spacer] [spacer] [spacer]

[spacer]

RUTA PEL CALL JUEU

La ruta pel Call Jueu de Valls transcorre pel nucli inicial vallenc de la Vilaclosa, que inclou l’antic Call medieval. L’important pes econòmic i comercial que havia assolit Valls i el creixement demogràfic i urbanístic que experimentà la Vila expliquen el fet que, a mitjan segle XIII, tingués lloc l’assentament d’una comunitat jueva, una de les més importants del Camp de Tarragona.

[spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer] [spacer]

 

[divider /]

ACTIVITATS EN FAMÍLIA PER VALLS

visita valls cistell candela

[spacer]

EL CISTELL DE LA CANDELA

Itinerari en família pel Barri Antic de Valls per descobrir alguns dels seus racons més amagats.

Ajudeu a la Candela a resoldre tots els engimes!

Més informació a l’Oficina Municipal d’Informació Turística de Valls: 977 612 530

 

 

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search