ACTIVITATS DIDÀCTIQUES

[spacer]

RETROBEMNOS

RETROBEM-NOS A TÀRRACO

A partir de la identificació de sis personatges que representen a la totalitat de la societat de Tàrraco, i que es van descobrint al llarg del recorregut pel Museu, es pot fer una aproximació a diferents aspectes de la vida dels romans: com i a on vivien, com era la població, com vestien, com eren la seva educació, l’alimentació, les diversions, el comerç, les creences…

DESTINATARIS: Cicle Superior de l’Educació Primària, ESO i Educació en el lleure.

[spacer]

 

CONSTRUEIX2

CONSTRUEIX L’URBS, VIU LA CIVITAS!

A partir de la necessitat de fundar una nova ciutat romana, es plantegen qüestions fonamentals entorn a l’urbanisme i al concepte de ciutat en època romana. La utilització d’una maqueta didàctica serveix per a concretar tots aquests aspectes, creant una ciutat ideal, a la vegada que ens permet lligar-ho amb la realitat de Tàrraco a través de les restes conservades al MNAT.

DESTINATARIS: Cicle Superior de l’Educació Primària, ESO, Batxillerat, Educació en el lleure, famílies i altres grups.

[spacer]

VIATJA2

VIATJA A TÀRRACO

Amb el format d’una aventura guiada per un explorador, es proposa un recorregut a través de les peces que es conserven al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, on poder apreciar les característiques d’aquesta ciutat al segle II dC i de la vida a l’època romana. La descoberta del nom de la ciutat, dels seus edificis públics, de les seves cases, de les diversions, la vida quotidiana, l’alimentació, el transport, la seva gent o la indumentària són alguns dels aspectes que permet realitzar aquesta proposta.

DESTINATARIS: Primària, ESO, Educació en el lleure, Educació especial i famílies.

[spacer]

REVIURE

RE-VIURE

Convertits en investigadors, els participants hauran d’esbrinar quina història s’amaga darrera d’algunes de les restes funeràries que es van recuperar a les excavacions de la NecròpolisPaleocristiana de Tàrraco. Partint d’una sèrie d’evidències, hauran de consultar diferents fonts, les quals, un cop analitzades en conjunt, els permetran re-viure la història d’aquestes persones: els seus noms, les edats, les professions o, fins i tot, l’aparença física. Per finalitzar, una posta en comú dels personatges estudiats els permetrà apropar-se al coneixement de Tàrraco.

DESTINATARIS: Cicle Mitjà i Superior de l’Educació Primària, ESO, Batxillerat, Educació en el lleure, famílies i altres grups.

 

[btn color=”blue” link=”https://aurigasc.com/formulari-de-reserves/” target=”_self” display=”inline” style=”custom-style-parameters”]Informació i reserves[/btn]

[spacer]

[divider /]

VISITES DIDÀCTIQUES 

[spacer]

ACTIVITATS AL MNAT3

VISITA AL MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA 

Coneixeu la història de la temible Medusa, qui vivia al Mar Mediterrani o per què van trobar una nina d’ivori en una tomba?

La visita guiada al Museu Arqueològic de Tarragona ens permet descobrir aquestes i altres qüestions a través de les peces que es conserven de la ciutat romana de Tàrraco com els mosaics, els objectes de la vida quotidiana, les joguines per a infants, les escultures del teatre, un tros de muralla, nombroses inscripcions, la decoració del temple i del fòrum provincial, les àmfores i àncores procedents del port …

La visita inclou l’audiovisual que ofereix el museu sobre la ciutat de Tàrraco.

[spacer]

[divider /]

 

TERRITORI_TARRACO_MUNTS2

VISITA A LA VIL·LA ROMANA DELS MUNTS

Per què hi ha tanta riquesa a la vil·la dels Munts?

La visita ens permetrà observar les característiques d’una residència luxosa on hauria pogut fer estada l’emperador Adrià, visitarem les termes monumentals i descobrirem perquè s’hi va construir un mitreu, un temple dedicat a Mitra.

La vil·la està considerada patrimoni mundial des de l’any 2000.

[divider /]

My beautiful picture

VISITA A LA VIL·LA ROMANA DE CENTCELLES

Quina va ser la funció de Centcelles : una vil·la, el mausoleu de Constant, un principia?

El conjunt monumental del Centcelles té encara molts enigmes per resoldre per tal de poder donar una interpretació definitiva. Què era? Quina funció tenia? El mosaic de la cúpula, el més antic del món romà de temàtica cristiana, posa encara més incertesa a la qüestió.

El conjunt està considerat patrimoni mundial de la humanitat des de l’any 2000

[spacer]

[spacer]

[btn color=”blue” link=”https://aurigasc.com/formulari-de-reserves/” target=”_self” display=”inline” style=”custom-style-parameters”]Informació i reserves[/btn]

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search