Tarragona romana

TÀRRACO ROMANA

Visita guiada

Com era la ciutat que va veure l’emperador Adrià durant la seva estada a Tàrraco?

La visita comença per la maqueta de Tàrraco del segle II dC per entendre com era la ciutat antiga. El recorregut continua pels principals monuments d’època romana que es conserven a la ciutat de Tarragona i que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2000: la muralla, el fòrum provincial, el circ i l’amfiteatre.MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA

Visita guiada

Coneixeu la història de la temible Medusa o per què van trobar una nina d’ivori en una tomba ?

La visita guiada al Museu Arqueològic de Tarragona ens permet descobrir aquestes i altres qüestions a través de les peces que es conserven de la ciutat romana de Tàrraco com els mosaics, els objectes de la vida quotidiana, les joguines per a infants, les escultures del teatre, nombroses inscripcions, la decoració del temple i del fòrum provincial, les àmfores i àncores procedents del port…TERRITORI DE TÀRRACO

Visita guiada

Visita per diferents llocs del territori que envoltava la ciutat romana de Tàrraco i que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de l’any 2000.

Podem adaptar la visita als vostres interessos i veure diferents monuments de l’època:

– Visitant la Torre de Escipions coneixerem el món funerari associat a les vies de comunicació.

– A la vil·la romana dels Munts (Altafulla) podrem observar les característiques d’una residència de luxe on es creu que s’hi va allotjar l’emperador Adrià.

– La vil·la romana de Centcelles (Constantí) té encara moltes incògnites per resoldre sobretot per a la funció que devia tenir el mosaic de cúpula amb temàtica cristiana més antic del món romà.

– A la pedrera del Mèdol encara podem observar la majestuosa agulla que és testimoni de la gran quantitat de pedra que els romans van extreure per a la construcció de Tàrraco.

– Finalment, a l’aqüeducte de les Farreres, podrem entendre com ho van fer els romans per portar l’aigua des del riu fins a la ciutat de Tàrraco a través de més de 11 km.


RUTA DELS PRIMERS CRISTIANS DE TARRAGONA

Visita guiada

PRIMERS CRISTIANS_AMFITEATRE

Tarragona és una de les ciutats hipàniques més riques en cultura paleocristiana. La tradició vincula l’arribada del cristianisme a l’acció missionera de l’apòstol Pau, però la primera notícia història sobre cristianisme a la ciutat és de l’any 259, quan el bisbe de Tàrraco, Fructuós, i els seus diaques Auguri i Eulogi, són cremats vius a l’amfiteatre, sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè. En època tardoromana, l’Església de Tarragona esdevingué seu metropolitana de la província Tarraconense. El patrimoni documental, artístic i arqueològic paleocristià de la ciutat és el més notable de la península Ibèrica.

La visita pot incloure: capella de Sant Pau, Museu Bíblic Tarraconense, catedral de Tarragona, amfiteatre de Tarragona, fòrum de la colònia, Museu i Necròpolis Paleocristians, basílica de Parc Central, edifici tardoromà de Centcelles.

Més informació