web_misteri-al-museu-2022

L’ENIGMA DE BAL T’AK

L’any 1996 un equip d’arqueòlegs  va descobrir un immens llac subterrani d’aigua dolça al subsol de la ciutat. L’anomenada cova urbana amagava, però, un altre secret. Un objecte circular de grans dimensions, d’època i procedència desconeguda. Científics de tot el món es van desplaçar a Tarragona per discutir sobre la finalitat de l’objecte en qüestió, determinant que es tractava d’un portal construït per una civilització extraterrestre.

El portal, que fins ara s’havia mostrat inactiu, es va posar en funcionament de forma espontània pocs dies enrere. De l’interior del cercle no n’ha sortit res, tret d’un objecte estrany amb un missatge inscrit:

“Terrícoles, sotmeteu-vos a l’Imperi Nevlas.”

El portal s’ha mantingut obert fins a dia d’avui i ha estat impossible tancar-lo. La invasió alienígena és imminent.

Cal trobar la clau per tancar la porta!

COM COL·LABORAR EN LA INVESTIGACIÓ

  1. Inscriviu el vostre grup d’investigació al formulari que trobareu a continuació.
  2. Rebreu un e-mail de confirmació amb les instruccions i el material per realitzar la investigació. Cal descarregar-lo i imprimir-lo per jugar.
  3. Visiteu els museus del 30 de setembre al 9 d’octubre. Busqueu a cada centre les pistes que us ajudaran a resoldre el misteri. Anoteu les vostres conclusions a la fitxa d’investigació.
  4. Durant la investigació i per la resolució de l’enigma final, és imprescindible que l’equip disposi d’un telèfon mòbil amb lector de codi QR.
  5. Cada museu us segellarà la resposta abans de marxar per certificar que hi heu anat.
  6. Porteu la fitxa d’investigació amb les vostres conclusions el diumenge 9 d’octubre. Necessitareu totes les dades que hagueu recollit per resoldre l’enigma final.

 

DATES I LLOC

La investigació es durà a terme del 30 de setembre al 9 d’octubre als diferents museus i sales d’exposicions participants. Es poden visitar els centres en l’ordre que es desitgi dins dels horaris de cada institució.

El 9 d’octubre està reservat per a la resolució de l’enigma final. Aquesta última prova es realitzarà al Museu Bíblic Tarraconense a les 12h. Un cop finalitzada, es procedirà a declarar quin és l’equip vencedor de aquesta edició de Misteri als Museus.

 

PREMIS DE RECOMPENSA

Els 3 grups que hagin resolt més ràpidament l’enigma final i totes les qüestions plantejades sobre la investigació rebran un premi de recompensa.

 

OBSERVACIONS

Per participar és imprescindible fer la inscripció. Els grups poden estar formats per un màxim de 6 persones.

L’edat recomanada de participació és a partir de 12 anys.

Per optar als premis és necessari visitar totes les institucions. Si no podeu visitar totes les institucions, podeu participar igualment sense optar als premis.

La participació és gratuïta i dona accés gratuït als diferents centres del 30 de setembre al 9 d’octubre, presentant la fitxa d’investigació.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search