Activitats a l'Arxiu i Museu del Port

Import – Export

Com funciona un dels ports comercials més importants de l’Estat?

Aquesta activitat permet als estudiants conèixer i aprofundir en la vessant comercial del Port de Tarragona. Al Museu coneixerem les seves característiques físiques, els tipus de mercaderies, les seves procedències i destinacions el funcionament i la logística. Posteriorment, el viatge amb golondrina ens permetrà l’observació del seu funcionament diari.

Destinataris: BAT i cicles formatius.
Durada: 2 hores.

Informació i reserves

Port de Tarragona

Visita comentada

PORT3

 

Com és un dels ports comercials més importants de l’Estat?

A través de les peces del Museu del Port de Tarragona, farem un recorregut per conèixer quins van ser els orígens del port i la seva evolució fins als nostres dies, les característiques del port actual i els sistemes de pesca.

El viatge amb vaixell permet descobrir quins són els usos i l’activitat comercial i econòmica del port de Tarragona, les seves característiques, el tipus de mercaderies amb les que es comercia, les característiques dels vaixells i els diferents serveis que s’ofereixen.

 

Destinataris: educació primària, ESO, BAT i cicles formatius.
Durada: 2 hores.
Més informació: EL PORT DE TARRAGONA

Informació i reserves

De l’Arxiu al Museu: un recorregut per la història del Port

ARXIU

Els fons documentals de l’Arxiu del Port de Tarragona i la col·lecció del Museu del Port de Tarragona permeten endinsar-nos en la disciplina científica de la història.

Un treball d’investigació permetrà a l’alumnat familiaritzar-se amb l’ús de les fonts primàries i apropar-se a la metodologia de la investigació històrica per tal que aquesta experiència serveixi com a introducció a futurs treballs de recerca.

Destinataris: ESO i batxillerat
Durada: 1h30 min visita a l’Arxiu i Museu del Port. Sessions a l’aula.